Excite

Ideeën voor een huwelijkscadeau zelf te maken

Bij een bruiloft horen uiteraard cadeautjes voor het kersverse bruidspaar. Op zoek naar een origineel en creatief idee? Maak dan eens je eigen cadeautjes! Zo weet je zeker dat het bruidspaar niet altijd precies dezelfde cadeaus krijgt. Hieronder volgen een aantal ideeën voor een huwelijkscadeau zelf te maken.

Herinnerings-fotoboek

Vraag de ouders of vrienden om oude kinderfoto’s of kiekjes van mooie momenten en plak ze in een mooi scrapbook. Maak gebruik van verf, schelpjes of gerafelde stof om het scrapbook wat op te fleuren. Laat je op vlak van kleuren en stijl misschien ook inspireren door de trouwuitnodiging. Vergeet niet om wat leuke teksten onder, boven of naast de foto's te verwerken. Een heel persoonlijk cadeau en succes gegarandeerd!

Geldboom

Wanneer het bruidskoppel heeft aangegeven liefst geld cadeau te krijgen, ook wel het welbekende envelopje op de uitnodiging, kan je een geldboom maken. Vouw de geldbriefjes in een vorm van een bloem en hang deze aan de tak van een plant. Zit je krap bij kas? Dan kan je de bankbiljetten eerst in leuke zakjes stoppen, zodat de geldboom sneller vol hangt.

Verrassingsmand

Verras het bruidspaar met een verrassingsmand! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vul een mand met bijvoorbeeld een felicitatiekaart met een persoonlijke boodschap, kaarsen, gastendoekjes, badspulletjes, cadeaubons, chocoladebonbons, bruisballen, massageolie en ga zo maar door. Verpak het met cellofaanfolie en strik een leuk lintje eromheen.

Zelf geschilderd fotolijstje

Heb je niet veel te besteden? Dan is dit wellicht een goede oplossing voor jou! Beschilder een simpel fotolijst naar de smaak van de bruid en bruidegom. Houden zij van zon, zee en strand? Dan zou je op het fotolijstje wat schelpjes op kunnen plakken. Stop in het fotolijstje een mooie foto of een zelfgeschreven gedicht. Een simpel, maar opnieuw erg leuk en persoonlijk cadeau!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021