Excite

Mooie houten tuinbank zelf maken!

Een houten tuinbank zelf maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Als je werkt met materiaal als steigerhout is het slechts een kwestie van tijd voor je een mooie bank hebt. De eerste stap? Het meten van de bank. Hoe groot wil je dat de bank wordt? Als je de maten op een rijtje hebt, dan weet je ook hoeveel hout je nodig hebt. Koop niet alleen steigerhout, maar ook houten balken voor het frame en natuurlijk de nodige schroeven.

Het frame

Om een houten tuinbank zelf te maken, begin je bij het frame. Het frame ondersteunt alles en zorgt ervoor dat je bank straks mooi recht blijft staan. Zet het frame in elkaar met behulp van de gekochte balken. Je kunt de maten aanhouden zoals je die zelf berekend hebt, want het komt in de tuin meestal niet zo heel krap. Hou bij het maken van het frame wel rekening met de dikte van de steigerhouten planken, zodat je die straks niet meer hoeft door te zagen. Een zitting van ongeveer vijf planken is vaak meer dan genoeg.

De afwerking

Als je frame eenmaal klaar is dan kunnen de steigerhouten planken erop. Plaats ze eerst op het zitvlak en de rug en daarna pas op de zijkanten. Eventueel kun je de zijkanten ook nog afwerken met hardboard, maar dat is net iets minder mooi. Tot slot: heb je gebruikt steigerhout gebruikt voor dit project? Dan kun je de bank het beste ook nog even opschuren voor gebruik. Zie je, een houten tuinbank zelf maken is helemaal niet moeilijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020