Excite

Houten speelgoed voor de ontwikkeling van je kind

Veel speelgoed is tegenwoordig gemaakt van kunststof. Wil je het milieu ontlasten, en bovendien speelgoed aanschaffen dat niet alleen duurzaam is, maar ook goed voor je kind? Kies dan voor houten speelgoed. Het gaat jarenlang mee, en veel houten speelgoed is bovendien speciaal ontworpen om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen.

Voor de allerkleinsten, tot zes maanden, is kindvriendelijkheid heel belangrijk. In deze fase ontwikkelen kindjes hun zintuigen. Geluidjes zijn daarom erg leuk voor ze. Denk bijvoorbeeld aan een rammelaar met belletjes. Ook mobiles zijn geschikt, om boven het bedje of de box te bevestigen.

Na zes maanden beginnen baby’s zich wat meer op de omgeving te richten. Ze kunnen zitten, en proberen zich al wat door de ruimte te verplaatsen. Met houten trommels, ringentorens, blokken, simpele puzzels en autobanen help je je kindje om zijn of haar grove motoriek te verbeteren.

Als je kindje eenmaal een jaar oud is, zal het van alles uit gaan proberen om zijn omgeving te ontdekken. Kinderen van een jaar kunnen lopen, en dus zijn loopfietsjes, poppenwagens, hobbelpaarden en schommels erg geschikt. Geef ze echter ook kleiner speelgoed, zoals houten puzzels en kralenframes. Zo zorg je ervoor dat ze ook hun fijne motoriek blijven ontwikkelen.

Voor kinderen van alle leeftijden is er prachtig houten speelgoed te vinden. Bijkomend voordeel is dat het niet onderhevig is aan trends, en meestal jarenlang meegaat. Krijgt de kleine nog broertjes of zusjes, dan kunnen ook zij weer van het houten speelgoed genieten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker puuikibeach

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021