Excite

Houten speelgoed kopen

De geschiedenis van houten speelgoed

Hout laat zich gemakkelijk bewerken. Daar kwam de mensheid al in 1100 voor Christus achter. In de tijd van de Romeinen en Grieken werden echte objecten in het klein nagemaakt.

Rond 1500 ontstond de eerste productie van houten speelgoed. Dit gebeurde in Duitsland en vooral in Neurenberg. Hier waren veel houtbewerkers werkzaam. Neurenberg groeide uit tot speelgoedstad van de wereld.

Waarom houten speelgoed?

Houten speelgoed is duurzaam en milieuvriendelijk. Het gaat heel erg lang mee. Plastic speelgoed is al snel kapot en dan kunnen bijvoorbeeld de kleinkinderen er niet meer mee spelen.

Hout is een natuurproduct en hoeft dus niet speciaal gemaakt te worden zoals plastic of kunststof. Het maken van deze materialen is vaak slecht voor het milieu.

Daarnaast kun je, als je handig bent, prima zelf speelgoed maken. Dan ben je nog eens origineel ook, want jouw kind heeft houten speelgoed dat geen ander kind heeft.

Houten speelgoed is wel prijziger dan plastic speelgoed. Dit komt doordat het speelgoed arbeidsintensiever is om te maken. Kunststof wordt vaak gemaakt als massaproductie, bij hout kan dat lang niet altijd. Het voordeel is dan dus wel weer dat houten speelgoed langer meegaat.

Houten speelgoed kopen

Soms is houten speelgoed te vinden bij winkels als Bart Smit of Intertoys. Alleen dit is vaak een erg klein aanbod. In het hele land heb je speelgoedwinkels die zich specialiseren in houten speelgoed. Zo heb je in Zeist Peters Pakhuis en Rozemarijn. In Groningen is Asbran te vinden en in Den Bosch Allerhand Houten Speelgoed.

Ook online zijn er verschillende webshops voor houten speelgoed te vinden. Een van die webshops is pinokkio.net.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020