Excite

Hoogste speeddate sessie ooit

Een speeddate op 35.000 voet boven de aarde: het kan met een zogenaamde ‘holidate’. Deze week gingen zestig mannen en vrouwen aan boord van een vliegtuig van Londen naar Venetië de holidate aan. Op de korte vlucht werden tegelijkertijd 21 dates gehouden. Het Reisbureau Expedia en de datingsite Doingsomething.co.uk organiseerden daarmee meteen de hoogste speeddate sessie ooit.

Liefde en reizen

Het experiment was bedoeld om aan te tonen dat de voorkeur in de liefde te koppelen is aan de voorkeur in reizen. Ter vergelijking werden de vrijgezellen uitgenodigd om voor de vlucht een date te hebben waarbij het onderwerp reizen niet mocht worden aangestipt. Eenmaal in Venetië volgende nog een date, waarbij mensen gekoppeld werden op basis van hun interesses. De vrijgezellen werden daarna ondervraagd over hun ervaringen met de dates.

Reizen populair gespreksonderwerp

Uit het experiment bleek dat reizen bij 44 procent van de dates het populairste gespreksonderwerp was. 41 procent van de mensen heeft het graag over muziek op de eerste date en 39 procent praat over hun baan.

Een op de tien vrijgezellen die meedeed aan het onderzoek geeft toe wel eens te liegen over hun reiservaringen om indruk te maken op hun date. En misschien maar goed ook, want een kwart geeft toe dat weinig reiservaring een afknapper is. Een derde van de vrijgezellen vind de reizen van hun date belangrijk genoeg om aangetrokken te raken tot de persoon.

Holidate boeken

Als je zelf mee wil op een holidate dat kun je terecht bij Expedia. Vraag maar het Venetië ‘Holidate Package’. Je boekt tegelijkertijd een vlucht, accommodatie voor twee personen en verschillende uitstapjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020