Excite

Hollywood-moeders steeds ouder

Deze week werd bekend dat Kelly Preston weer zwanger is. De 47-jarige actrice verwacht samen met haar man John Travolta aankomende herfst haar derde kindje. Het lijkt erop dat ze hiermee volgt in de voetsporen van veel andere Hollywood-vrouwen.

Ook actrice Holly Hunter kreeg op haar 47e nog een tweeling, Marcia ‘Bree’ Cross beviel op haar 44e van een tweeling en zowel Halle Berry als Nicole Kidman en Salma Hayek waren al 41 toen ze hun eerste kind kregen. En zij zijn slechts een paar van de vrouwen die op latere leeftijd kinderen krijgen.

Zo zijn vrouwen in Ierland, zoals in de meeste Europese landen, tegenwoordig steeds ouder als zij voor het eerst kinderen krijgen. Voor steeds meer vrouwen is dit pas na hun 35e. Tien jaar geleden zorgden vrouwen ouder dan 35 jaar nog voor negen procent van alle geboortes, terwijl dat percentage nu al op 14 ligt.

Volgens experts kan dit liggen aan het feit dat het leven van vrouwen veranderd is. Veel vrouwen trouwen niet meer op hun 18e, maar zitten dan nog op school of zijn nog druk bezig met hun carrière. Omdat de status van vrouwen daarmee ook ‘hoger’ geworden is en er steeds meer vrouwen in de top actief zijn, duurt het veel langer voor die vrouwen aan kinderen toe zijn. Zo rond hun 40e willen ze hun leven wel veranderen en zijn ze klaar voor gezinsuitbreiding. Dit hoeft echter niet slecht te zijn; de vrouwen zijn dan vaak zelf veel rustiger en hebben meer te bieden aan hun kinderen.

Afbeelding: Flickr account cliff1066tm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020