Excite

Hippe mannen willen een baardtransplantatie

Steeds meer hippe mannen kiezen voor een baardtransplantatie, omdat ze van nature te weinig gezichtshaar hebben voor een volle baard. In New York is de baardtransplantatie al niet meer weg te denken uit het medische milieu. Een volle baard is namelijk een echte trend. En mannen zijn bereid om grof geld neer te leggen voor een transplantatie van gezichtshaar.

Mannelijk

Ruim 6000 euro kost een baardtransplantatie bij de gemiddelde praktijk in New York. Dat geld hebben steeds meer mannen over voor een volle, hippe baard. Een baard is namelijk het symbool geworden van hippe mannen met artistieke hobby’s en interessante levens. Dat ideaal willen veel jonge en modieuze mannen graag uitstralen door een baard te laten staan. Plastisch chirurg Jeffrey Epstein vertelt aan DNAinfo.com: “Klanten willen volle baarden omdat het er mannelijk uit ziet. Baarden zijn een belangrijk mannelijk kenmerk.”

Populairste baarden

De populairste baarden vinden we volgens Epstein in de showbusiness. Het baardje van Brad Pitt wordt vaak gevraagd, of de snor van Tom Selleck. De grijze vos George Clooney heeft volgens veel mannen ook een prachtige baard, evenals Ben Affleck, en de recente baard van Jude Law.

Hoe werkt een baardtransplantatie?

Een baardtransplantatie is te vergelijken met een ‘normale’ haartransplantatie, waarbij haarzakjes vanaf een andere plek op het lichaam worden geïmplanteerd in het gezicht. Denk bijvoorbeeld aan borstharen of hoofdhaar van het achterhoofd. Zo ontstaat een vollere baard, of een baard zonder kale plekken. Kale plekken zorgen volgens Epstein al snel voor een onverzorgde indruk. En juist die onregelmatige haargroei is een probleem waar veel mannen mee worstelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021