Excite

Het vrouwelijk orgasme ontrafeld

Het vrouwelijk orgasme is een bron van verwondering en frustratie voor zowel mannen als vrouwen. En dat is op zich gek, want uit onderzoek blijkt dat er meerdere ‘wegen’ zijn om bij een orgasme uit te komen. Volgens de wetenschappers zijn er ten minste twee ‘paden naar plezier.’

Amerikaanse onderzoekers die het brein van masturberende vrouwen scanden, kwamen erachter dat vooral de prefrontale cortex erg actief was. Dit deel van de hersenen wordt vooral gebruikt bij het maken van beslissingen en de fantasie.

Een zelfde soort onderzoek werd gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar dit keer werden de vrouwen gestimuleerd door hun partners. En wat bleek? En bij het Nederlandse onderzoek bleek juist dat de proefpersonen een orgasme hadden als de prefrontale cortex ‘uitgezet’ werd. Klaarkomen tijdens seks met een partner gebeurde dus pas als de vrouwen zich lieten gaan.

"Ik denk niet dat een orgasme het bewustzijn echt uitschakelt, maar hij wordt wel veranderd. Als je mensen vraagt om een orgasme te beschrijven, dan komen ze al snel uit op een gevoel van stuurloosheid," aldus Anniko Georgiadis van de Groningse universiteit.

De wetenschap begrijpt dus steeds meer over het vrouwelijke orgasme. Dat is goed nieuws voor vrouwen die moeilijk of zelfs helemaal niet tot een orgasme kunnen komen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021