Excite

Het beste speelgoed voor je baby

Baby’s hebben het behoorlijk druk met het verkennen van de wereld. Passend speelgoed helpt ze hierbij. Welk speelgoed het meest geschikt is voor jouw kindje, heeft vooral te maken met de leeftijd. Bij iedere leeftijd hoort namelijk een andere ontwikkelingsfase.

Voor de allerkleinste baby’s, van nul tot drie maanden, is de moeder eigenlijk het belangrijkste speelgoed. De baby let op alles wat zij doet, en ontdekt langzamerhand hoe zijn of haar moeder op bepaalde dingen reageert. Ook speelgoed met muziek, of andere geluidjes, valt meestal erg in de smaak bij de allerkleinsten. Kies voor de veiligheid vooral voor zacht speelgoed.

Baby’s van vier tot zes maanden hebben al gemerkt dat ze aangemoedigd worden om nieuwe dingen te leren. In deze fase pakken ze alles vast wat maar binnen handbereik ligt. Nog steeds vinden baby’s van deze leeftijd speelgoed met geluidjes erg interessant. Zorg er wel voor dat het speelgoed niet te klein is, want in deze fase stoppen ze alles in hun mond.

In de leeftijd van zeven tot negen maanden kunnen de meeste baby’s al goed kruipen, en alle delen van hun lichaam gecontroleerd bewegen. Het is erg leuk om samen een spelletje met je kindje te doen, zoals een bal in beweging houden. De baby zal de bal goed in de gaten houden, en volgen met zijn ogen om te zien waar hij terecht komt.

In de laatste twee maanden van je baby’s eerste levensjaar mag speelgoed al wat uitdagender zijn. Denk maar eens aan blokken, duplo, of een simpele puzzel. Kinderen van tien tot twaalf maanden beleven daar eindeloos veel plezier mee!

Afbeelding: Flickr, gebruiker DieselDemon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021