Excite

Helft Nederlandse mannen gebruikt seksspeeltjes

  • © Getty Images
Ruim de helft van de Nederlandse mannen gebruikt seksspeeltjes in de slaapkamer. Dit blijkt uit onderzoek van het blad FHM. In reactie op een vragenlijst die onder 5.255 mannen uitgegeven werd, geeft maar liefst 56 procent aan dat er wel eens een vibrator of dildo in de slaapkamer gebruikt wordt.

Volgens de mannen maken seksspeeltjes het seksleven wat spannender. Dit is voor 62 procent reden om gebruik te maken van deze speeltjes. Een kwart van de gebruikers geeft aan dat de speeltjes ervoor zorgen dat de seks beter is. De meeste respondenten kopen hun seksspeeltjes online. Ongeveer een kwart gaat echt naar de winkel en zo'n 14 procent krijgt de speeltjes.

De meeste Nederlandse mannen die seksspeeltjes gebruiken, kiezen dan voor een dildo of een vibrator. Maar liefst 42 procent van de mannen zegt er één in huis te hebben. Andere populaire items zijn de vibrerende eitjes en de cockring. Het masturbatie-ei en het fleshlight sluiten de top 5 af, met respectievelijk 9 en 6 procent van de stemmen. Van de mannen die nog geen seksspeeltjes in huis hebben, zegt tweederde hier wel voor open te staan.

Ongeveer 27 procent van de mannen die nog geen seksspeeltjes heeft staat er op zich wel voor open om ze te gebruiken, maar is zeker niet van plan ze zelf te kopen. Ongeveer 11 procent wil helemaal niets weten van speeltjes in de slaapkamer en zou ze dus ook niet gebruiken. Vier procent van de mannen heeft geen seksspeeltjes in huis, maar laat ze meenemen door hun partner.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019