Excite

Helft jongeren doet aan onveilige seks

Eigenlijk weet elke jongere wel dat onveilige seks een uiterst onverstandig idee is. Je kan er SOA’s zoals syfilis, herpes of mogelijk zelfs HIV/AIDS door oplopen. Ondanks deze wetenschap heeft nog steeds de helft van de jongeren onveilige seks, blijkt uit onderzoek.

Samen met geneesmiddelenfabrikant Bayer presenteerde Stichting Anticonceptie Nederland het Date en Seks Onderzoek. Schokkendste resultaat hiervan was dat 60% van de ondervraagde mannen tussen de 12 en 25 en 40% van de vrouwen wel eens seks heeft gehad zonder daarbij een voorbehoedsmiddel te gebruiken.

Vaak wordt op het moment zelf niet gedacht aan het gebruik van een voorbehoedsmiddel. In 13% van de gevallen is er zelfs helemaal geen voorbehoedsmiddel zoals een condoom bij de hand.

In sommige gevallen wordt het gebruik van drugs of alcohol aangehaald als excuus. 13% van de mannen gaf aan dat ze wel eens onder invloed waren geweest en daardoor een condoom waren vergeten. Misschien een nog kwalijker geluid komt uit het vrouwelijke kamp. Eén op zeven vrouwen zei namelijk dat ze gewoon wel eens vergeten waren om een condoom of de pil te gebruiken.

Dergelijk gedrag blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Van de vrouwen die aangaven wel eens onveilige seks te hebben gehad, bleek 14,9% zwanger te zijn geweest. Bij de vrouwen die er wel altijd aan dachten was dit slechts 2,1%.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020