Excite

Hardlopen voor beginners

Fit en gezond word je met hardlopen voor beginners. Hardlopen is een populaire sport en dat is niet zo gek. Hardlopen heeft namelijk allerlei voordelen. Zo ben je lekker buiten met mooi weer, én het is een gratis sport. Je hebt enkel een paar hardloopschoenen nodig en je kunt meteen starten met een leuk hardloopschema voor hardlopen voor beginners.

Hardloopschema

Hardlopen kan in het begin vies tegenvallen, zeker als je niet zo sportief bent. Daarom is er bij hardlopen voor beginners altijd een kans dat je wilt opgeven voordat je echt jezelf hebt uitgedaagd. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk went aan een routine. Dat doe je met een hardloopschema. Hierin staat aangegeven hoe vaak en hoe lang je moet lopen. Als je lid bent van een loopgroep of sportschool, kun je samen met een instructeur een hardloopschema samenstellen. Maar ook op het internet vind je prima schema’s voor beginners.

Hardlopen met Evy

Een perfecte manier om alleen te trainen is door middel van het hardloopprogramma van Evy Gruyaert. Deze fitnessinstructrice heeft een reeks van audiofragmenten opgenomen, die samen een hardloopschema vormen om hardlopen voor beginners mogelijk te maken. Door het succes van dit ‘Start to Run’ schema is hardlopen met Evy is echt een begrip geworden. Je kunt de lessen van Evy Gruyaert online downloaden, onder andere via haar website start-to-run.be.

Blessures

Als beginnende hardloper heb je een grote kans op blessures. Daarom is het bij hardlopen voor beginners belangrijk om niet te veel te willen. Begin op een lager niveau dan je denkt aan te kunnen en ga op tijd naar een fysiotherapeut als je pijn krijgt. Zorg naast het hardlopen voor voldoende spierversterkende oefeningen voor de benen en billen, om overbelasting te voorkomen. Zo zitten blessures niet in de weg van jouw groei naar hardloper.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021