Excite

Handige tips om een babynaam te bedenken

Een naam voor een baby kiezen is niet zomaar iets. En waar vroeger veel vernoemd werd en er in één familie zo zes mensen waren die 'Jan' heetten, is dat tegenwoordig wel anders. Vernoemen kan nog, maar het liefst wel een beetje origineel. Je wilt immers niet steeds uitleg moeten geven over welke 'Jan' je nu bedoelt. Maar hoe kies je een leuke babynaam? Wij hebben een aantal tips voor je.

Probeer het uit

Zo belangrijk: zeg de naam die je op het oog hebt voluit hardop. Dus voor- en achternaam. Zorg voor een mooie combinatie, zowel qua letters als qua klank. Als je een lange achternaam hebt, dan past een kortere voornaam daar vaak goed bij. Bij een korte achternaam past vaak juist weer een wat langere achternaam. Ook iets om op te letten: het is beter om je voornaam niet te laten eindigen met de klank waarmee de achternaam begint.

Ga voor de langere termijn

Denk ook na bij de langere termijn. Een naam gaat een leven lang mee. Een naam die leuk klinkt voor een baby, moet ook leuk zijn voor een volwassene. En andersom, hoewel dat misschien wel net iets minder belangrijk is. Je bent immers meestal langer volwassen dan kind.

Let op initialen

Ook niet onbelangrijk: let op initialen. Als je meerdere mensen in het gezin hebt met dezelfde initialen, dan kan dit best onhandig zijn. Daarnaast is het natuurlijk zaak erop te letten dat de initialen er niet voor zorgen dat je een vreemde naam krijgt, zoals B. Akker, om maar een voorbeeld te geven. Nu kan het erger, maar leuk is het natuurlijk niet. En de initialen bij elkaar moeten natuurlijk ook geen nare reacties uit kunnen lokken. Pieter Ibo Strijker zal waarschijnlijk niet erg blij zijn met de afkorting 'PIS'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021