Excite

Halloween vieren met kinderen

Halloween is een oude katholieke traditie die op de avond voor Allerheiligen wordt gevierd. Het valt samen met het vroegere Keltisch nieuwjaar en bovendien het einde van de oogstperiode. Tijd voor een feestje dus! Inmiddels is Halloween vooral een kinderfeest dat gevierd wordt in Amerika, Canada, Engeland en Ierland. Kinderen gaan verkleed langs de deuren en halen snoepjes op.

Halloween in Nederland

Hoewel de Keltische traditie van Halloween weinig geschiedenis kent in Nederland, vieren steeds meer Nederlandse kinderen het feest. Kinderen verkleden zich en gaan langs de deuren. Ze zeggen 'trick or treat' en krijgen een snoepje. Het thema is vaak een beetje griezelig. Heksen, monsters en piraten zijn geliefde Halloween kostuums bij kinderen.

Knutselen met Halloween

Op school en thuis kun je voor Halloween knutselen met de kinderen. Hierbij kun je het herfstachtige thema combineren met griezelige dingen. Maak bijvoorbeeld spinnenwebben van kastanjes, satéprikkers en wol. Andere thema's voor Halloween ideeën zijn zwarte katten, heksen, monsters en natuurlijk pompoenen. Op het internet zijn ook veel Halloween kleurplaten te vinden.

Halloween en pompoenen

De combinatie van Halloween en pompoenen is niet meer dan een toevalligheid. Het seizoen van pompoenen valt samen met Halloween. Pompoenen worden uitgehold, zodat er een kaarsje in kan. In de schil van de pompoen wordt een gezicht uitgesneden, zodat deze oplicht in het donker. Het uitsnijden en uithollen van pompoenen is een leuke Halloween activiteit voor kinderen. De traditie van het uitsnijden van pompoenen komt uit Ierland, waar vroeger knollen werden gebruikt. Eenmaal geëmigreerd naar Amerika kwamen de Ierse immigranten erachter dat een pompoen meer geschikt was voor Halloween lampion.

Halloween masker maken

Maskers maken is bij uitstek een leuke activiteit voor Halloween. Laat kinderen zelf hun Halloween masker ontwerpen, voordat ze de straat op gaan voor 'trick or treat'. Je kunt vooraf maskers printen die passen bij de Halloween kleding die de kinderen dragen. Op deze manier betrek je ze op een leuke manier bij het Halloween feest.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021