Excite

Grote kans op huwelijk bij relatie op kantoor

Heb je jouw grote liefde op kantoor leren kennen? Dan heb je een grote kans dat het in een huwelijk eindigt. Relaties die beginnen op de werkvloer resulteren namelijk het vaakst in een huwelijk. Zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de televisieserie How I Met Your Mother.

Huwelijk van collega’s

Bij het onderzoek werden ruim tweeduizend mensen ondervraagd over hun liefdesleven. 14 procent van de ondervraagden die op hun werk verliefd werden op een collega, zijn inmiddels getrouwd. De belangrijkste reden van het grote aantal huwelijken tussen collega’s heeft te maken met het hoge aantal uren dat met samen doorbrengt op de werkvloer en stressvolle situaties waarin collega’s met elkaar kennismaken. Ook koppels die elkaar leren kennen via vrienden kunnen rekenen op een huwelijk. Een op de tien getrouwde volwassenen heeft zijn partner leren kennen via vrienden.

Iemand ontmoeten bij stappen

Iemand ontmoeten tijdens een avondje stappen blijkt weinig succesvol te zijn als het gaat om relaties voor de lange termijn. Voor 23 procent van de ondervraagden liep een ontmoeting tijdens het stappen op niets meer uit is gelopen dan een one night stand. Ook ontmoetingen in een bar of club (22 procent) en ontmoetingen tijdens een vakantie (13 procent) bieden weinig toekomstperspectief.

Plaats van ontmoeting

Het onderzoek wees ook uit dat meer dan de helft van de mensen denkt dat de plaats waar ze hun partner ontmoeten, invloed kan hebben op het verloop van de relatie. Een op de vijf mensen heeft daarom zelfs wel eens een partner afgewezen, omdat ze bang waren dat de relatie gedoemd zou zijn te mislukken.

Een vijfde van de respondenten geeft toe wel eens te liegen over de plek waar ze hun partner hebben ontmoet omdat deze beschamend is. 37 procent zegt het verhaal van de ontmoeting daarnaast interessanter te maken dan in werkelijkheid het geval was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021