Excite

Grootste yogaschool van Nederland geopend

In Amsterdam is deze week de grootste yogaschool van Nederland geopend. Het gebouw is in totaal meer dan 700 vierkante meter en bevat drie yogastudio’s. Daarnaast focust het bedrijf zich op een gezonde levensstijl door middel van trainingen, workshops en lezingen over een uiteenlopende reeks onderwerpen die te maken hebben met spiritualiteit, muziek, gezondheid en voeding.

Johan Noorloos

Het centrum, dat onder de naam ‘Nieuwe Yogaschool’ zal werken, is een initiatief van Johan Noorloos. Noorloos is een bekende yogaleraar met een schare aan beroemde leerlingen, zoals Katja Schuurman, Amanda Krabbé, Gerard Spong en Daphne Bunskoek. De laatstgenoemde zal ook gaan werken in de Nieuwe Yogaschool; als cultureel manager.De presentatrice is enthousiast over het mega-concept:

“De meeste Yogascholen zijn meer ingericht als sportschool, je gaat naar je les en vervolgens ga je weer weg. Dit is een community waar je niet alleen voor je lessen komt, maar waar je ook gewoon een koffie kan komen drinken, een broodje kan eten of je laptop kan openklappen om te gaan werken.”

Nieuwe Yogaschool in Jordaan

De Nieuwe Yogaschool bevindt zich middenin de Amsterdamse Jordaan. Een drukke plek voor een yogaschool, maar daar is over nagedacht, vertelt Johan Noorloos. “We zitten niet op een bergtop in de Himalaya, we wonen hiér. We hebben onze uitdagingen in dit leven op Hollandse bodem.” De Nieuwe Yogaschool is vanaf zaterdag 2 november geopend voor publiek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021