Excite

In krappe tijden aan gratis speelgoed komen

Het klinkt misschien als iets dat te mooi is voor woorden: gratis speelgoed. Wie wil er nu geen gratis speelgoed krijgen? Het leven is duur genoeg en speelgoed al helemaal.

Spelen is altijd leuk. Voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Om te spelen, heb je niet per se speelgoed nodig. In feite heb je alleen je fantasie nodig of je geheugen. Speelgoed was er niet altijd en toen konden kinderen zich vermaken met bijvoorbeeld dingen uit de natuur.

Maar speelgoed kan het spel wel ten goede komen en is vaak ook leerzaam. Hoe kom je dan in krappe tijden toch aan betaalbaar speelgoed?

Op internet

Je zou het niet denken, maar ook op internet wordt een hoop gratis speelgoed aangeboden. Mensen die na een zolderopruiming een heleboel speelgoed tegen komen dat ze niet meer willen. Er zijn dan ook verschillende sites waarop je dergelijk gratis speelgoed kunt vinden. haalgratisaf.nlmarktplaats.nl.

Zelf maken

Het zelf maken van speelgoed is niet alleen leerzaam om te doen, maar het prikkelt ook meteen je fantasie. Gebruik bijvoorbeeld een lege doos om een kijkdoos van te maken. Lege flessen gebruik je gewoon als doel bij het voetballen of je speelt flessenvoetbal. Of je gebruikt de lege flessen als pionnen bij een spelletje bowlen. Je kunt natuurlijk ook iets breien, haken of naaien. Bijvoorbeeld knuffels haken of naaien van restjes wol en vilt die je nog had liggen.

Een ruilbeurs

Organiseer eens een ruilbeurs voor speelgoed. Dit kun je doen in je eigen buurt of je eigen straat. Het idee is simpel: iedereen neemt speelgoed mee dat hij of zij niet meer wil hebben en dan ruilen maar. Dat speelgoed moet natuurlijk nog wel een beetje in goede staat zijn. Je kunt ook kiezen voor een bestaande ruilbeurs of je speelgoed via internet ruilen. Hier zijn een hoop sites voor, bijvoorbeeld ruilen.nl.

Speelgoed ruilen met vrienden of familie

Als je vrienden hebt die zelf ook kinderen hebben, kun je ook onderling speelgoed ruilen. Helemaal wanneer de kinderen van de vrienden een paar jaar ouder zijn. Dan wil speelgoed nog weleens doorgegeven worden aan jongere kinderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020