Excite

Gratis boeken downloaden van het internet

Gratis digitale boeken downloaden is vooral handig als je een e-book reader hebt. Deze apparaten zijn licht, handig en gaan lang mee. De batterij houdt het erg lang uit en dankzij nieuwe technologieën lijkt het net of je naar afgedrukte letters kijkt. Daardoor kan je niet alleen lezen als er direct licht op je lezer valt, maar is het lezen ook geheel niet vermoeiend voor de ogen. Voor je computer zit je nog steeds tegen het licht van je beeldscherm in te kijken, wat de ogen wél vermoeit. Heb je een e-book reader gekocht en zoek je gratis boeken om te lezen? Hier vind je wat tips!

1) Project Gutenberg

Gutenberg.org heeft zich tot doel gesteld alle boeken waar geen auteursrecht meer op rust online te zetten. Daar is niks illegaals aan, want de boeken werden al eerder gepubliceerd en behoren nu tot het publiek domein. De laatste bestsellers zal je hier dus niet vinden, maar wél het neusje van de zalm op het gebied van wereldliteratuur. De collectie bestaat uit meer dan 33000 boeken die door vrijwilligers ingescand worden.

2) Manybooks.net

Manybooks.net heeft zich hetzelfde doel gesteld, maar biedt andere boeken aan. Op deze website zie je precies welke boeken net toegevoegd werden. Ook werd alles overzichtelijk in rubrieken gezet en per taal ingedeeld.

3) Freebookspot.ca

Op Free Book Spot vind je voornamelijk wetenschappelijke literatuur. Je hoeft je niet te registreren om boeken te downloaden. Free Book Spot biedt meer dan 70 gigabyte aan gratis boeken aan.

4) Google Ebooks

Google heeft zich tot doel gesteld informatie van de wereld voor iedereen toegankelijk te maken, dus bieden ze ook een hele hoop boeken aan. Van veel boeken kan je maar een paar bladzijden bekijken, omdat de auteur anders zijn werk niet meer verkocht krijgt. Maar boeken waar geen auteursrecht meer op rust kan je gratis downloaden. Dat doe je door naar books.google.com te gaan, een boek te kiezen en vervolgens rechtsboven op 'download' te klikken. Bovendien kan je nu aangeven welk formaat je lezer het liefst lust, bijvoorbeeld EPUB.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020