Excite

Gordijnen: tips voor aanschaf

Als je een nieuwe woning betrekt of de inrichting van je huidige woning wel eens wilt veranderen, dan zijn gordijnen erg belangrijk. Het is waarschijnlijk een van de laatste dingen die je aanschaft voor je huis, maar de gordijnen die je kiest zijn enorm bepalend voor de uiteindelijke uitstraling.

De meeste mensen willen hun woonkamer zo ruim mogelijk houden, en dat is nu juist het lastige aan gordijnen: welke soort je ook kiest, ze werken altijd verkleinend op de ruimte. Natuurlijk kun je er wel voor zorgen dat het verkleinende effect zo minimaal mogelijk is.

Kies bijvoorbeeld voor een iets transparante gordijnstof, zodat er nog wat licht doorheen valt. Vooral in kamers die sowieso al wat kleiner zijn, doe je er bovendien verstandig aan om voor stof in lichte tinten zoals crème of lichtgrijs te kiezen. Ook gordijnen zonder plooi werken minder verkleinend, omdat ze niet zo massief ogen.

Als je juist een intieme sfeer wilt creëren, en je het niet zo belangrijk vindt dat je woonkamer kleiner lijkt, kies dan voor een combinatie van vitrage met overgordijnen in een mooie warme kleur. Vitrages zijn allang niet meer ouderwets, er zijn tegenwoordig veel verschillende, moderne versies te koop.

Houd je helemaal niet van gordijnen, maar heb je wel raambekleding nodig? Dan kun je natuurlijk ook voor luxaflex, lamellen, vouwgordijnen of rolgordijnen gaan. Ook hier geldt: kies voor een lichte tint om het verkleinende effect op de kamer te minimaliseren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike McCaffrey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020