Excite

Goedkoop en romantisch trouwen in het buitenland

Voor zij die romantisch in het buitenland willen trouwen zonder zich blauw te betalen, bestaan vele mogelijkheden. Waar kunnen we goedkoop trouwen in het buitenland en waar moeten we op letten voor een onvergetelijke huwelijksdag?

Caraïbisch gebied erg populair

Het Caraïbisch gebied met de Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao en Bonaire) zijn top bestemmingen voor hen die goedkoop willen trouwen in het buitenland. Andere populaire en exotische huwelijksoorden zijn Barbados, Jamaica en het wondermooie Sint- Maarten. Wil je echt iets apart? Kies dan voor de paradijselijke Seychellen.

Dichterbij niet minder aantrekkelijk

Voor wie echt goedkoop wil trouwen in het buitenland kan het beter dichterbij huis zoeken. Dat is zeker niet minder aantrekkelijk. Kan het romantischer dan in een gondel in Venetië, de stad der verliefden of in Florence? En zelfs net over de Belgische grens wacht in het historische Brugge een uniek huwelijksdecor.

Papierwinkel erg belangrijk

Je trouwt niet zomaar in het buitenland. Je moet je uiteraard houden aan de voorschriften van het betrokken land.

  • Heb je een verblijfsvergunning nodig? Sommige landen eisen je aanwezigheid enkele dagen voor je huwelijk.
  • Moeten de nodige documenten vooraf opgestuurd en vertaald worden?
  • Het zit het met de getuigen?

Ook in het buitenland zijn enkele documenten verplicht zoals een uittreksel uit het internationale personenregister en het geboorteregister, bewijs van ondertrouw en van ongehuwd zijn. Verder ook eventuele akten van echtscheiding en uiteraard geldige paspoorten.

Pas na legalisatie van de huwelijksakte kan in vele gevallen een buitenlands huwelijk in Nederland worden ingeschreven. Deze akte moet gelegaliseerd worden door de autoriteiten van het betrokken land en door de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in dat land.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020