Excite

Goedkoop speelgoed: Waar kun je het lenen of kopen?

Goedkoop speelgoed lenen of kopen? Dat kan! Maar wat is 'goedkoop'? Dat is natuurlijk relatief. Wat de een goedkoop vindt, vindt de ander al vrij prijzig vind. In dit artikel wordt uitgegaan van speelgoed dat tussen de vijf en de tien euro kost.

Welk speelgoed is goedkoop?

Goedkoop speelgoed kan van alles zijn. Maar bedenk dat je doorgaans voor speelgoed ook vooral voor de naam betaalt. De goedkopere varianten zijn dus voornamelijk ook van een onbekend merk of zelfs merkloos. Speelgoed van Lego, Playmobil of Mattel zul je dan ook niet in deze prijsklasse vinden, maar de merkloze varianten daarop wel. Deze zijn vaak te vinden bij goedkopere winkels. Een andere goedkope optie is knutselen. Voor het echte knutselwerk heb je niet eens zo veel nodig: soms is een kartonnen doos al voldoende. Maar ook knutselspullen zijn meestal niet zo heel duur en goed te vinden.

Waar kun je goedkoop speelgoed lenen of kopen?

Speelgoed lenen?

Wil je speelgoed lenen in plaats van kopen? Denk eens aan een Speel-o-theek. Hier kun je vaak een abonnement voor afsluiten, zodat je het speelgoed goedkoop kunt lenen. Het idee is in feite hetzelfde als een bibliotheek, maar dan voor speelgoed speelgoed.

Een andere optie voor speelgoed lenen is om met een kennis afspreken om speelgoed te zo nu en dan uit te wisselen.

Speelgoed kopen

Je kunt speelgoed uiteraard ook gewoon kopen. Voor goedkoop speelgoed, zoals de naamloze varianten op welbekende speelgoedstukken, ga je best naar discountwinkels, zoals de Action of de Wibra. Daar kun je een hoop halen voor weinig. De kwaliteit is wisselend: de ene keer is het speelgoed van betere kwaliteit en gaat het langer mee dan de andere keer.

Ook kun je vaak voor speelgoed wel terecht bij de Hema. De Hema heeft leuk speelgoed voor niet al te duur.

Verder kun je rommelmarkten afgaan. Hier kun je speelgoed makkelijk vinden voor een prikkie. Vergeet het alleen niet eerst schoon te maken voordat je je kind er mee laat spelen.

Ook is Marktplaats.nl een goede weg als het gaat om speelgoed. Soms worden er nieuwe dingen tegen een spotprijsje weg gedaan. Ook op eBay.nl is dit het geval.

Tenslotte is het slim om op aanbiedingen te letten. Vooral rond Sinterklaastijd wordt veel speelgoed afgeprijsd om het extra aantrekkelijk te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020