Excite

Goede voornemens voor 2014

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen, maar voor goede voornemens is het eigenlijk nooit te laat. Zoals ieder jaar zijn er verschillende onderzoeken naar de goede voornemens van mensen. Zo maakt maar liefst 81 procent van de Nederlanders goede voornemens om het jaar gezonder of sportiever te beginnen, en 80 procent gelooft dat ze ook uitkomen. Met hetzelfde enthousiasme zijn de goede voornemens voor 2014 onder de loep genomen. Wij zetten de populairste voornemens van dit jaar op een rij.

Populaire goede voornemens

De meeste goede voornemens zijn gerelateerd aan gezondheid. Zo staat met stip op nummer 1: afvallen. Hoewel niet duidelijk is of het alleen om de decemberkilo's gaat, willen veel mensen gedurende het jaar toch afslanken. Op nummer 2 willen veel mensen minder stress in hun dagelijks leven. Dat willen ze oplossen door zich minder druk te maken over onbelangrijke zaken in hun werk en privé. De derde plaats is voor meer sporten en bewegen. Trouwe bezoekers van de sportschool weten dit maar al te goed, want bij de start van een nieuw jaar is het vaak dringen geblazen in de fitnesscentra. Andere populaire goede voornemens zijn: soberder leven, meer tijd doorbrengen met vrienden en familie, en steviger in de schoenen staan.

Vrijgezellen

Uit een onderzoek onder 10.000 single Europeanen blijkt dat veel vrijgezellen als voornemen hebben om de liefde te vinden. Zeker onder de Italiaanse singles is het vinden van een partner essentieel. Het staat zelfs in de top drie populairste goede voornemens in het land. Opvallend is ook dat Europese vrijgezellen voornemens zijn toe te geven dat ze iemand leuk vinden. Voor Nederlandse vrijgezellen is gezonder leven belangrijk, zo wil bijna de helft graag afvallen, gezonder eten en meer sporten. Hetzelfde geldt voor de Noren. Franse vrijgezellen vinden een gezond leven niet zo belangrijk, slechts 36 procent heeft het opgenomen in de lijst van goede voornemens voor 2014.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021