Excite

Hoe kun je gezond afvallen?

Gezond afvallen

De meeste diëten zijn niet gezond. Er ontbreken belangrijke voedingsstoffen en dit betekent dat je lichaam niet krijgt wat het nodig heeft. Daarbij is een dieet vaak gebaseerd op een crashdieet. Dit betekent dat je veel kilo's kwijtraakt, maar dat dit alles behalve gezond is.

Een gezonde levensstijl

Echt goed afvallen doe je door je levensstijl aan te passen. Dit betekent dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen. Het beste is om drie maaltijden te nemen en drie tussendoortjes. Zorg dat je minstens 3 ons groente en twee stuks fruit binnenkrijgt. Zorg ook dat je voldoende melkproducten en tenminste vier sneden brood eet. Het brood kan het beste volkoren zijn. Wanneer je jezelf een andere levensstijl aanleert, is dit makkelijker vol te houden dan een slecht dieet.

Let goed op met ongezonde dingen

Iedereen weet wel welk eten bij hem of haar voor problemen zorgt. Dit kan bijvoorbeeld patat zijn, maar ook snoep, taart, ijs of frisdrank. Probeer hier bewust van te worden en matig dit. Je mag best een keer zonderen, maar het is niet de bedoeling om constant al die lekkere dingen te eten. Eet een snoepje, maar geen hele zak.

Voldoende sporten

Wil je gezond afvallen? Dan hoort daar ook zeker beweging bij. Probeer iedere dag minstens een half uur te bewegen, maar meer is altijd beter. Zoek een sport die je bevalt en die je ook lang kunt volhouden. De een vindt teamsporten leuk, terwijl de ander graag in de sportschool is. Weer een ander is dol op natuur en gaat dan ook graag hardlopen. Het hoeft helemaal niet intensief te zijn. Een stuk wandelen kan ook al verschil maken. Wandel dagelijks met de hond en maak er een extra lange wandeltocht van. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de hond.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020