Excite

Gemakkelijk afvallen met een loopband

Met een loopband blijf je gemakkelijk in vorm. Het is een handig fitnessapparaat als je er niet van houdt om naar de sportschool te gaan, maar ook als je in de zomer graag buiten hardloopt, en je training in de winter niet wilt onderbreken. Zelfs als je conditie op een dieptepunt is, kun je met een loopband comfortabel sporten. Jij bepaalt het tempo!

Sporten op een loopband heeft erg veel voordelen voor lichaam en geest. Het is goed voor je hart, werkt verlagend op je bloeddruk en doet stress verminderen. Daarnaast zul je na een tijdje merken dat je humeur er met sprongen op vooruit gaat, en dat je nauwelijks nog last hebt van allerhande kleine, vervelende kwaaltjes.

Het belangrijkste voordeel is misschien nog wel dat je behoorlijk kunt afvallen met behulp van een loopband. Niet voor niets schaffen veel mensen die wel wat kilootjes kwijt willen een dergelijk apparaat aan: het is één van de meest effectieve manieren om gewicht te verliezen. Wist je dat je per half uur tot zo’n 150 calorieën kunt verbranden wanneer je traint op een loopband?

Je bent al gauw zo’n 500 tot 700 euro kwijt voor een loopband van goede kwaliteit. Het is dus een flinke aanschaf, maar bedenk je ook dat het een aankoop voor vele jaren is. Omdat je natuurlijk geen kat in de zak wilt kopen, kun je je het beste goed laten informeren door een specialist. Dan weet je zeker dat jij over een tijdje weer helemaal lekker in je vel zit!

Afbeelding: Flickr, gebruiker SashaW

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020