Excite

Geen tuin maar wel een balkon?Maak dan kennis met urban gardening!

Tegenwoordig heeft elke liefhebber van de natuur, biologisch eten en tuinieren een eigen moestuin. Maar als je in de stad woont dan is het niet altijd mogelijk om een stukje grond tot je beschikking te hebben waarop je zelf groenten en fruit kan verbouwen. Een balkon hebben de meesten stadbewoners wel en de tuinbouwindustrie speelt daar dan ook handig door steeds vaker urban gardening winkels te openen in de stad.

Een echte moestuin op je balkon

Het kweken van groente en fruit in bakken op je balkon heeft veel voordelen. Je hebt minder last van ongedierte in de bodem en je hebt de irrigatie helemaal zelf in de hand. Bovendien kan je door middel van bakken en potten de ruimte heel praktisch indelen. Ook door bijvoorbeeld zakken of potten boven elkaar te hangen tegen een muur, windscherm of schutting kun je met weinig ruimte toch veel gewassen kweken. Daarnaast geven de potten en bakken met groenten en fruit ook een kleurrijk gezicht.

Het idee dat je zo van je balkon een paprika of tomaat kan plukken, geeft urban farmers nog de meeste voldoening. Op deze manier ben je toch een stukje zelfvoorzienend en heb je het ook nog bij de hand. De gedachte sluit helemaal aan op het toenemende bewustzijn in Nederland, dat we willen weten waar ons voedsel vandaan komt.

Urban gardening winkels

Een mooi voorbeeld van een winkel die door de tuinbouwindustrie is opgezet is Moomba Urban Gardening op de Overtoom in Amsterdam. De winkel heeft veel artikelen voor het tuinieren op kleine stukjes grond en of balkon. Het is helemaal ingericht op het snel en makkelijk kunnen verbouwen van je eigen groenten, fruit, maar ook bloemen en planten in de stad. Daarnaast hebben ze ook kweekproducten, zoals bijvoorbeeld zakken met schimmels waarmee je je eigen eetbare paddenstoelen kan kweken.

Deel je kennis

De echte urban farmer deelt zijn kennis ook op social media. Er zijn een aantal leuke blogs en facebookpagina’s, waarop je de ontwikkelingen van andere urban farmers kan volgen en je veel tips en adviezen kan krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021