Excite

Geen ideeën meer voor je verjaardag? Een paar tips!

Je zou haast denken dat je geen ideeën voor je verjaardag meer kunt bedenken. Toch zul je versteld staan van wat je allemaal kunt doen om je verjaardag te laten slagen.

Geef je verjaardag een persoonlijk tintje

Dit doe je onder andere door er een persoonlijk tintje aan toe te voegen. Maak persoonlijke verjaardagskaarten door ze zelf in elkaar te knutselen of door een foto van de jarige Job erop te laten drukken. In plaats van een taart te bestellen kun je een eigen taart bakken en bewerken met kleurstofjes. Wat denk je van cupcakes? Deze zijn hartstikke trendy tegenwoordig en ze zijn ook nog eens lekker! Het bespaart je het geknoei van snijden en extra vieze borden en messen die je aan het eind van de dag weer moet gaan afwassen.

Wees niet zuinig met versieringen!

Hou een thema in gedachte en pas je versiering daarop aan! Probeer eerst voor jezelf te bedenken wat het thema zal zijn voor je verjaardag. Wil je een Las Vegas verjaardag, denk bijvoorbeeld dan aan casino's en veel glitter en glamour. Regel een pokertafel en laat je gasten daar aan zitten. Versier je huis met pokerfiches en kleurlampen. Laat mensen gekleed komen. De mannen strak in het pak en de vrouwen in leuke cocktailjurkjes.

Pas je menu aan!

Een verjaardag zonder heerlijke hapjes en drankjes is geen verjaardag. Pas je menu daarom aan je thema aan. Probeer niet aan borrelnootjes te denken of aan nacho's, kaasplankjes of knakworsten. Laat je fantasie het werk doen. Maak een menukaart met hapjes die je zelf hebt verzonnen en laat de gasten zelf kiezen wat ze willen. Probeer wat drankjes met elkaar te mixen en geef ze spannende namen. De kleine dingen zorgen voor een groot feest. Alcohol is niet altijd de sleutel tot succes. Niet alcoholische drankjes zijn net zo lekker en zorgen niet voor vervelende gasten!

Organiseer spellen of activiteiten!

Zorg ervoor dat jouw feestje niet een saaie bedoening wordt. Laat de gasten actief mee doen en organiseer een activiteit of laat ze met een spel mee doen. Denk bijvoorbeeld aan karaoke of hints!

Laat je gasten niet naar huis gaan met lege handen!

Je gasten zullen waarschijnlijk niet met lege handen zijn binnen gelopen. Laat ze daarom ook niet met lege handen het huis uit gaan. Je kunt van alles bedenken om weg te geven. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Bedenk dat het om het gebaar gaat. Een teken dat laat zien dat je hun komst waardeert. Maak bijvoorbeeld voor de kinderen snoepzakjes of geef iedereen een feestmuts mee! Je kunt het niet gek genoeg bedenken.

Hou dus altijd je thema in gedachten. Probeer je daar ook zoveel mogelijk aan te houden anders wordt het een rommeltje. Als je gasten tevreden naar huis gaan zul je ook met een glimlach naar deze dag terug kijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020