Excite

Gebruikers Second Love ontmaskerd dankzij lek

  • © Getty Images
Via een lek bij datingsite Second Love is het enige tijd mogelijk geweest om te controleren of iemand op de site ingeschreven staat. Aangezien Second Love bedoeld is om mensen die een relatie hebben te helpen om iemand te vinden met wie ze vreemd kunnen gaan, kan dit behoorlijk wat ongemakkelijke situaties opleveren.

Inmiddels is het lek, dankzij een anonieme tipgever, gedicht. Voor die tijd kon echter aan de hand van een e-mailadres worden achterhaald of iemand zich op de site had ingeschreven. Aangezien er - volgens Second Love - ongeveer een half miljoen mensen ingeschreven zijn op de datingsite, zijn er veel mensen die daar last mee kunnen krijgen.

De oprichter van Second Love, Erik Drost, heeft het lek inmiddels bevestigd. Hij zegt echter ook dat het lek inmiddels gedicht is. Bovendien meent hij dat er niet echt misbruik van is gemaakt; uit de gegevens blijkt niet dat er een ongebruikelijk aantal aanvragen naar de server is verstuurd.

Drost stimuleert mensen die zich inschrijven op de website om anoniem te blijven door een zogenaamd geheim e-mailadres te gebruiken en geen persoonlijke informatie te delen. Op die manier is de kans het kleinst dat je partner of iemand anders ontdekt dat je ingeschreven bent bij Second Love.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021