Excite

Gebruik je webcam voor chatroulette

Het idee voor chatroulette is heel simpel. De naam zegt het al; chat en roulette. Je opent de website en uit het hele bestand van chatters die op dat moment aanwezig zijn, wordt er eentje uit de roulatie gehaald om met jou te chatten. Met camera, uiteraard. Werk je eerst door de seksistische webcammers heen en ontdek dat mensen de gekste dingen doen om jou naar hen te laten kijken.

Chatroulette is gestart in november 2009, en niemand lijkt te weten wie de eigenaar ervan is. Inmiddels maken ruim 10.000 mensen dagelijks gebruik van de website. Webcam aan, site openen en beginnen maar. Het is in feite niet meer dan het ultieme live zappen; je gaat van mens naar mens tot je iemand hebt gevonden waar je best een gesprek mee aan wil knopen.

In principe maakt het niet uit hoe jong of hoe oud je bent. Toch is de gemiddelde gebruiker van chatroulette tussen de vijftien en twintig jaar oud. Bij sommige chatters kun je het onmogelijk zien, omdat er een masker wordt gedragen of alleen iemands voet in beeld is. Andere keren is iemand je alleen maar aan het aanstaren – tot jij of de ander wegklikt naar de volgende webcammer. Het is even wennen, maar daarna werkt het verslavend.

Experimenteer zelf eens hoe je de aandacht van iemand zo lang mogelijk vast kunt houden. Verf je voet en teken er een gezichtje op, en zet je voet dan voor de webcam. Richt de webcam op het schermpje van de chatter, zodat hij of zij zichzelf ziet. Zet een knuffel neer; trek continu rare gezichten of lach eens vriendelijk. Kijk dan eens hoe lang het duurt voor je een goed gesprek of een vrolijke lachpartij achter de rug hebt.

Afbeelding: Flickr, Wen Talks to Shoes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021