Excite

Tulpen, Lelies, Gladiolen of Strelitzia: de mooiste bloemen en hun betekenis

Rosa
De betekenis van de rode roos is wereldwijd "ik hou van jou". De Rosa staat echter voor het groeiende gevoel, een witte roos staat voor onschuld en geel symboliseert vriendschap.

Foto: Flickr

Klaproos
Dit is een symbool voor vruchtbaarheid, slaap, vergeten, dood en verzoeking. De vergankelijkheid van de klaproos speelt daarin een grote rol. Op het ene moment is zij prachtig en uren later verliest ze haar bladeren al.

Foto: Flickr

Lelie
Ze staat voor elegantie en koninklijkheid. Witte lelies symboliseren reinheid, onschuld en maagdelijkheid. In oranje staan ze voor liefde en plezier, de betekenis van de roze lelie draait om romantische bewondering.

Foto: Flickr

Margrieten
Margrieten staan voor natuurlijkheid en geluk. Geef uw geliefden deze bloem om uw gevoel weer te geven.

Foto: Flickr

Tulp
Deze bloem staat voor liefde en genegenheid. Des te donkerder de kleur, des te sterker het gevoel. Rode tulpen symboliseren liefde, roze staat voor pure liefde, geel voor vreugde en oranje voor fascinatie.

Foto: Flickr

Gladiolen
De betekenis van de gladiool is afgelied van het Latijnse 'Gladius' - de betekenis is eveneens heroïsch: het stat voor kracht, strijd en trots.

Foto: Twitter

Strelitzia
Vanwege haar kleurenpracht en exotische uitstraling symboliseert ze uniciteit. Wie een strelitzia geeft, geeft hiermee zeker een compliment!

Foto: Flickr

Chrysanten
Chrysanten stralen frisheid en vrolijkheid uit, maar staan ook voor bestendigheid en het openstaan voor relaties..

Foto: Flickr

Gerbera
De betekenis van de Gerbera is zon, licht en schoonheid. Hiermee kan men, in tegenstelling tot rozen, ook een buurvrouw, een collega of oma complimenteren.

Foto: Flickr

Calla
De Calla symboliseert onsterfelijkheid en wordt gegeven als teken van trouw. Tegenwoordig staat de bloem ook voor fascinatie en bewondering.

FOTOS: Das Excite Blumen-Horoskop - Welche Blume passt zu welchem Sternzeichen?

Foto: Flickr

Calendula
De Calendula wordt al eeuwen gebruikt als weldadige plant. Als ze echter als bloem gegeven wordt, dan staat ze voor bekoorlijkheid, schoonheid, trouw en liefde - maar ook vertwijfeling.

Foto: Twitter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021