Excite

Tekenen dat je kind jaloers is op zijn broertje of zusje

Iedereen met een broer of zus weet dat er rivaliteit bestaat tussen broers en zussen. Als je wilt weten of jouw kind jaloers is, wat zijn dan de meest gebruikelijke tekenen aan de wand?

Foto's: Youtube.com

Jaloers zijn op de nieuwe baby is heel natuurlijk. Het kind is vooral jaloers op de aandacht die het schattige kleintje krijgt, vooral als het gewend is om eerst zelf alle aandacht te krijgne. Een van de meest duidelijke signalen is dat je oudere kind aanhankelijker wordt.

Foto's: Youtube.com

Duimzuigen is een ander teken, aangezien het werkt als vervanging voor een dummy die het kind al lang niet meer gebruikt. Helaas zal het oudere kind de nieuwe baby waarschijnlijk ook willen vermijden. Het vermijden van contact met de baby is een teken van jaloezie.

Foto's: Youtube.com

Als je oudste alleen speelt, dan is dat een teken van jaloezie richting het nieuwe broertje of zusje.

Foto's: Youtube.com

Een terugval in zindelijkheidstraining is een teken dat het kind jaloers is op het nieuwe kindje; hij of zij probeert dan de aandacht van de ouder terug te krijgen.

Foto's: Youtube.com

Verbale afwijzing is een ander teken. Als je oudste negatieve dingen zegt over de baby, dan is hij of zij jaloers.

Foto's: Youtube.com

Eten morsen is een andere gebruikelijke handeling van een kind dat jaloers is op een broertje of zusje. Net als het afpakken van de fles van de baby.

Foto's: Youtube.com

Niet op tijd naar bed willen gaan is ook een duidelijk teken. Als je hier iets van merkt, praat dan met je kind over hoe hij of zij zich voelt. Denk niet dat het wel overgaat. Dat gebeurt misschien wel, maar het gaat sneller als je als ouder de touwtjes in handen neemt.

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021