Excite

Gevaarlijkste speelgoed ooit

Speelgoed moet kinderen helpen zich uit te drukken. Het is leuk, educatief en vooral veilig. Of tenminste; dat zou zo moeten zijn. Ouders laten hun kinderen vaak spelen, in de wetenschap dat hun kleintje in orde is. Maar dat is niet het geval met dit speelgoed.

Foto's: Youtube.com

Het Austin magic pistool werd in de jaren '40 aan kinderen verkocht. Misschien was het toen normaal om je kind alleen te laten met een pistool dat pingpongballen afschiet op hoge snelheden. Vandaag de dag lijkt het meer op een levensgevaarlijk geweer en die zou je toch niet aan je kinderen geven, of wel?

Foto's: Youtube.com

Waterrakketten werden in de jaren '90 verkocht. Ze gebruikten druk van de waterslang waaraan dit apparaat bevestigd moest worden. Na 38 gevallen van scheuringen werd het speelgoed van de markt gehaald.

Foto's: Youtube.com

Klaparmbanden zijn apparaten met een veer die om de pols van een kind heen klappen. Het idee met dit speelgoed is dat het kind ze op de pols slaat en deze dan automatisch omklapt. Het probleem is dat ze ook snel in de huid van het kind kunnen snijden.

Foto's: Youtube.com

De grappige babyboot ziet er echt leuk uit, dus je snapt waarom hij aantrekkelijk is voor kinderen en hun ouders. Baby's zijn dol op water, maar deze goedkope versies gaan nogal snel kapot. De makers kregen dan ook een boete van 650.000 dollar, omdat ze waarschuwingen niet opvolgden.

Foto's: Youtube.com

The Sky ranger remote control plane looks like a lot of fun but it was dangerous because the planes are known to explode. In all more than 50 such accidents occurred.

Foto's: Youtube.com

Bucky balls zien er leuk uit, maar de onderdelen zijn zo klein, dat kinderen ze gemakkelijk in kunnen slikken. De ballen zijn magnetisch en kunnen samenklonteren in het lichaam van een kind, waardoor ze zelfs voor artsen moeilijk te verwijderen zijn.

Foto's: Youtube.com

Stretch Armstrong is het laatste speelgoed op onze gevarenlijst. Oorlogje spelen met dit ding is gevaarlijk, omdat het kinderen aanmoedigt eraan te trekken tot het kapot gaat. Op z'n best vallen ze om en moeten ze lachen, maar in het slechtste geval raken ze hun hoofd als het speelgoed meegeeft.

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021