Excite

De 10 slechtste reacties op "ik houd van je"

Soms is de tweede zin belangrijker dan de eerste - bijvoorbeeld als het gaat op het antwoord dat je geeft als iemand zegt dat hij of zij van je houdt. Zelfs een klein foutje kan leiden tot problemen of misschien zelfs een breuk.

Als je dat wilt voorkomen, dan moet je bepaalde reacties echt vermijden. Wij vertellen je wat de 10 slechtste antwoorden zijn op "Ik houd van je".

BEDANKT

Een klassieker, en vaak bedoeld als grap. Maar als je de liefdesverklaring van je partner met iets beantwoordt dat lachen uitlokt, dan is dat toch behoorlijk ongevoelig. Heeft je partner dat echt verdiend?

LACHEN

Cut - de deur opent - cut - close-up van haar gezicht - ze zegt ademloos: "Ik houd van je" - cut - close-up van zijn gezicht - hij lacht - cut - ze vallen elkaar in de armen - cut - hij draagt haar naar het bed.

Dat werkt in de film. In het echte leven is lachen als antwoord echt niet toereikend!

JE BENT LIEF

Is dat een compliment? Als iemand zo'n groot gevoel deelt, dan moet je dat zeker niet kleiner willen maken. In het ergste geval komt het zelfs een beetje ironisch over.

IK VIND JOU OOK LIEF

Het gaat om liefde - niet om of je iemand lief vindt. Dit antwoord doet afbreuk aan het "Ik houd van jou" en geeft bovendien de indruk dat het gevoel niet echt wederzijds is.

MISSCHIEN IS HET NOG WAT TE VROEG

Waarom? Is er een 'goede' of 'verkeerde' tijd voor gevoel? Als je ergens zeker van bent, mag je dat zeggen - altijd en overal. En als de ander dat 'te vroeg' vindt, dan is dat een teken dat het gevoel nog niet wederzijds is.

DAT KAN OOK NIET ANDERS

Ironie is tijdens emotionele momenten, en ook in de liefde, niet echt gepast. Iemand die zo'n antwoord geeft op een liefdesverklaring, is deze liefde gewoon niet waard.

BEWIJS HET MAAR

Er zijn mensen die altijd aandacht, bevestiging en controle nodig hebben. Liefde draait echter ook om vertrouwen. Liefde kan geleefd worden en het kan in woorden worden uitgedrukt, maar het kan niet bewezen worden.

JE HOUDT ALLEEN VAN HET IDEE DAT JE VAN JE HOUDT

Wie zijn partner vertrouwt en ervan houdt, moet dergelijke twijfel niet uitspreken en zich ook niet wenden tot filosofische vraagstukken. "Ik houd van je" betekent "Ik houd van je". Punt.

ZWIJGEN

Of de liefdesverklaring nu compleet genegeerd wordt of er uit paniek geen antwoord wordt gegeven - bij mensen waar je van houdt levert zwijgen als antwoord gegarandeerd niets anders op dan een onuitwisbare kras op de ziel. Gefeliciteerd!

LEUK VOOR JE

Dat is niet ironisch meer, maar gewoon slecht! Dat is iemand die van je houdt! Dat kun je echt niet maken, schaam je!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020