Excite

7 overtuigende redenen waarom suiker slecht is voor je gezondheid

Suiker kan je energie geven, maar in feite zijn het gewoon lege calorieën. Kijk maar eens waarom je teveel suiker eten beter kunt vermijden.

Foto: Getty Images

Reden 1 - Verhoogt cholesterol

In tegenstelling tot wat we vaak denken, dat verzadigde vetten zorgen voor pieken in cholesterol en bijdragen aan een hartaanval, laten nieuwe onderzoeken zien dat suiker juist de boosdoener is. Grote hoeveelheden fructose verhogen het triglyceride, LDL, glucose en insulinegehalte en dat kan leiden tot hartaanvallen.

Foto: Getty Images

Reden 2 - Het is een verslaving

Het eten van veel suiker kan leiden tot een verslaving, waarbij veel dopamine vrijkomt. Deze verslaving aan suiker en junkfood is schadelijk voor de gezondheid.

Foto: Getty Images

Reden 4 - Het is slecht voor je tanden

Suiker draait allemaal op lege calorieën en geen voedingsstoffen. Daarnaast is het slecht voor de tanden en kan het verschillende problemen veroorzaken.

Foto: Getty Images

Reden 5 - Suiker geeft een leeg gevoel

Als je fructose eet, wordt er een ander signaal gestuurd naar je hersenen, waardoor je er nog meer van wilt. Je voelt je dan namelijk nog steeds hongerig.

Foto: Getty Images

Reden 6 - Het is slecht voor je lever

Suiker bevat heel veel fructose en dat is niet goed voor je lever. Zeker als je niet actief bent. Het wordt omgezet in vet dat in je lever blijft zitten.

Foto: Getty Images

Reden 7 - Niet-vette leverziekte

Als je lever overuren moet draaien omdat je teveel fructose binnenkrijgt, dan kan dat leiden tot niet-vette leverziekten.

Foto: Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021