Excite

5 tekenen dat je peuter een bril nodig heeft

De peuterjaren zijn bijzonder; je kinderen beginnen dan hun cognitieve vaardigheden en emotionele staat te ontwikkelen. Maar als het gaat om bepalen of ze problemen hebben met hun ogen, is het lastig. Ze zijn namelijk nog te jong om te lezen of om je hier iets over te vertellen.

Foto - YouTube

Daarom moet je vertrouwen op tekenen die je kunnen vertellen of ze een bril nodig hebebn. Opletten kan helpen en zorgen dat je een probleem snel oppakt.

Foto - YouTube

Een van de meest opvallende signalen dat het zicht van je kind niet helemaal goed is, is dat ze heel dicht bij de televisie zitten, in plaats van op de bank. Dan kan er sprake zijn van een oogprobleem.

Foto - YouTube

Dit kan ook het geval zijn als ze hun hoofd tijdens het tekenen heel dicht bij het papier houden.

Foto - YouTube

Knijpen om naar dingen te kijken is een ander signaal dat je peuter een bril nodig kan hebben. Als je kinderen meer inspanningen moeten doen om gewoon naar iets te kijken, is een bezoekje aan de opticiën geen overbodige luxe.

Foto - YouTube

Je peuter kan ook een aangeboren probleem hebben, zoals een niet-ontwikkelde retina die kan leiden tot permanent verlies van het zicht.

Foto - YouTube

Een andere form is refractieve amblyopie, waarbij je peuter in één oog een probleem heeft. Dat kan bijvoorbeeld naar binnen of naar buiten staan. Raadpleeg direct een arts als je dit bemerkt.

Photo - YouTube

Als je peuter scheel wordt omdat ze de extra energie nodig hebben om te focussen, kan dat duiden op esotropie, een extreem geval van verziendheid. Neem ook dan direct je kinderen mee naar de opticiën.

Foto - YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020