Excite

Forellenvijvers: aan de haak slaan in België!

Forellenvijvers in België: ze zijn er wel maar zeker niet in de aantallen zoals in Nederland voorhanden. Het aanbod in België is beperkt tot een tiental accommodaties verspreid over het hele land. Kijk je naar Nederland dan is het aanbod daar dubbel zo groot. In België heten ze trouwens 'forelvijvers' maar Van Dale heeft het wel degelijk over 'forellenvijver'.

De echte visser

De fanatieke visser kom je niet tegen aan de forellenvijver. Die is meer gefocust vissen op zee, vliegvissen, vissen langs het kanaal, de spontane vangst of deelname aan viswedstrijden. Voor hem is vissen op forelvijvers nep. En gelijk heeft hij!

Vissen op forel is voor de hobbyist. Het is kunstmatig vissen. Telkens als men een lading forellen aanvoert, en de vissen met tientallen in de door jouw club gereserveerde vijver worden losgelaten, begint de intensieve vangst. Conclusie: die lading vis is gewoon uitgehongerd en begint sito presto op zoek te gaan naar voedsel. Het volgende uur is het dan ook maar een klein kunstje om zo'n forel aan de haak te slaan. Dat kan je meteen merken: zelfs dames vangen dan vissen bij de vleet. Na dat eerste succesvolle uur is zo ongeveer twee derde van de forellen overgeheveld naar het 'lijfnet' en valt alle activiteit stil. Wie vangt er dan nog iets? Juist: de geoefende visser. Gevolg: de dames vinden er niks meer aan en verhuizen naar het terras of cafetaria.

Als personeelsuitje...

De meningen zijn verdeeld! Ook bij de keuze om vissen op forel als dagactiviteit te organiseren, voelen dames zich niet erg aangesproken tot deelname. Dat gefriemel met wormen als aas schrikt hen meteen af. Dit probleem is sinds dit jaar opgelost: blijkbaar mag in België niet meer worden gevist in de forellenvijvers met (levende) wormen als aas.

Niet alleen het aas baart zorgen. Hoe krijg je die vis zonder zorgen aan de kant? En hoe krijg ik hem van die haak? Kortom: vissen op forel spreekt de vrouwelijke vertegenwoordiging van het bedrijf niet echt aan! Voor hen betekenen de forelvijvers in België dus geen hiep hiep hoera!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020