Excite

Fitness geïnspireerd op paarden: Prancercise

Prancercise fitness programma

De workout van Vijftig Tinten Grijs was al bijzonder, maar de Amerikaanse Joanna Rohrback heeft helemaal een interessant fitness regime. Prancercise, afgeleid van het Engelse woord voor steigeren, is een fitness programma geïnspireerd op paarden. Haar routine stamt al uit de jaren tachtig, maar Rohrback recyclet de paardenfitness op haar eigen bijzondere manier.

Fitnessvideo

Met gewichten om haar enkels huppelt de 60-jarige Joanna door een Amerikaanse suburb. Licht als een veertje en met wapperende armen zweeft ze door het beeld. Met bol geföhnd haar, een strakke witte broek en gouden sieraden is ze een bijzondere verschijning, wat waarschijnlijk de populariteit van haar video verklaart. De afgelopen dagen is haar fitnessvideo maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken.

Cardio

”Het is een springerige, ritmische manier van je verplaatsen, vergelijkbaar met het lopen van een paard en bij voorkeur opgewekt door blijdschap van de geest,” omschrijft Joanna haar manier van cardio op de website. “Prancercise gaat over zelfexpressie. Het gaat over non-geweld. Het gaat om conversatie.”

Video Prancercise

Bekijk hier de video van Joanna’s Prancercise fitness.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021