Excite

Fit en mooi met de hometrainer

Veel mensen besluiten bij de start van een nieuw jaar te stoppen met roken of af te vallen. Als je dit jaar een paar kilo wilt verliezen of een mooi strak lichaam wilt kweken, dan is een hometrainer misschien iets voor jou. Met een hometrainer kun je trainen wanneer je maar wilt en je hoeft er niet de deur voor uit. Ook bespaart het je de veelal hoge kosten van een sportschool.

Als de keuze voor een hometrainer eenmaal gemaakt is, dan rest nog het soort hometrainer. Afhankelijk van wat je doel is, een grotere conditie, afvallen of vooral je spieren trainen, kies je een geschikt fitnessapparaat. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hometrainers. Overeenkomst tussen vrijwel alle hometrainers is dat je ermee fietst. Als je je knieën en gewrichten wilt ontzien, dan kun je tegenwoordig kiezen voor de nieuwste generatie ligfietsen.

Vaak hebben hometrainers een systeem ingebouwd die je hartslag meet en die ervoor zorgt dat je niet te zwaar traint om blessures te vermijden. Afhankelijk van de mogelijkheden van het apparaat heb je een hometrainer vanaf circa 100 euro, maar een zeer uitgebreide hometrainer zoals een van de Reebok Performance serie, kost al snel meer dan 600 euro. Deze serie is gemaakt voor intensief gebruikt. Daarnaast hebben deze hometrainers een kleurenscherm, een geïntegreerde iPod dockingstation en stereo luidsprekers.

Online verkopers van hometrainers zijn onder andere Joba Leisure, All4fitness, Wehkamp of Hometrainer.nl. Afhankelijk van hoe intensief je wilt gaat trainen en hoeveel technologische snufjes het apparaat volgens jou moet hebben, kies je een hometrainer uit. Bestellen via internet is zo gepiept en vaak wordt het apparaat gratis gebracht en geïnstalleerd. Een goede start van 2011.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Unperfekthaus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020