Excite

Fifty Shades of Grey is niet vrouwonvriendelijk

  • © Getty Images
Toen Fifty Shades of Grey-trilogie uitkwam, deed dit flink wat stof opwaaien. De eerste trailers van de film lijken die trend door te zetten. Maar wie denkt dat Fifty Shades of Grey vrouwonvriendelijk is, heeft het helemaal mis. Tenminste, dat zegt hoofdrolspeler Jamie Dornan.

Hij speelt Christian Grey in de film en heeft daarmee de hoofdrol. Hij zegt: "Ik snap wel waarom mensen zeggen dat het vastbinden en spanken van vrouwen vrouwonvriendelijk is, maar eigenlijk zijn er meer mannen dan vrouwen onderdanig. Het is een grotere scene dan ik me had voorgesteld. In bijna elke stad ter wereld willen mensen gespankt worden met een peddel met studs erop."

Bovendien gaat het volgens Dornan in het verhaal vooral om liefde. Er zit veel meer achter de film dan alleen hetgeen in de BDSM-kamer van 'Mr. Grey' gebeurt; het liefdesverhaal speelt een grotere rol dan het bondage-aspect ervan.

Overigens was dit voor Dornan zelf ook een vrij nieuwe wereld; hij besloot om zelf een soort sekskelder te bezoeken om inspiratie op te doen voor zijn rol. Naar eigen zeggen was zo'n bezoekje echt 'onvermijdelijk'/ Fifty Shades of Grey zal vanaf 15 februari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021