Excite

Van fietsbanden tot sieraden

Het is geen grap, de prachtigste sieraden worden gemaakt van gewone fietsbanden. Een gat in de markt, zou je zeggen! Ben je benieuwd hoe dat in z'n werk gaat? Wil je weten waar deze bijzondere sieraden verkrijgbaar zijn? Of wil je zelf aan de slag met fietsband? Het kan allemaal! Lees snel verder voor meer informatie.

Van fietsband tot sieraad: hoe werkt dat precies?

Het rubber van binnenfietsbanden is rekbaar en zacht en tegelijkertijd ook sterk. Perfect om sieraden mee te maken. Het is ook nog eens veel lichter om te dragen dan zilver of goud. Het materiaal biedt dan ook veel verrassende mogelijkheden.

Waar te koop?

Op de website Fiebansie.nl is een groot aanbod aan sieraden te vinden, allemaal gemaakt van het rubber van fietsbanden. Daarnaast verkoopt de website ook fietsbandsieraden met Italiaanse glasdesign kralen. De meeste sieraden kosten tussen de 15 en 25 euro. Helemaal niet duur dus, en het zijn toch de meest modieuze, aparte en unieke sieraden. Ze zijn via de website te bestellen en worden bij je thuisbezorgd. Kijk ook eens op debandsieraden.nl voor meer prachtige voorbeelden.

Zelf aan de slag

Natuurlijk kunnen de creatievelingen onder ons ook zelf aan de slag met het zwarte rubber. Misschien is het leuk en verstandig om eerst een workshop te volgen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Op crea-flex.nl worden workshops aangeboden, en ook op de eerder genoemde website debandsieraden.nl. Wil je liever gelijk zelf aan de slag, dan kan dat natuurlijk ook! Je kunt eens op knutselidee.nl kijken voor tips en trucs.

Fietsbanden tot sieraden maken: misschien een nieuwe hype?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020