Excite

Experts waarschuwen voor 'Kylie Jenner Challenge'

  • © Getty Images
Kylie Jenner wist met haar steeds opvallendere lippen veel aandacht te trekken. Sterker nog; veel mensen proberen haar lippen na te bootsen door er een PET-fles op te zetten en daar vijf minuten aan te zuigen. Dermatologen waarschuwen daar echter voor: dat kan verstrekkende en soms zelfs blijvende gevolgen hebben.

Het 17-jarige halfzusje van Kim Kardashian wordt de laatste tijd regelmatig gespot met hele volle lippen. Ze is daarvoor niet onder het mes gegaan, maar brengt gewoon - naar eigen zeggen - wat meer make-up aan rond haar mond. Door de lipliner iets buiten de daadwerkelijke omlijning van haar lippen te plaatsen, lijkt het net of haar lippen veel groter zijn. Fans op Twitter en Instagram hebben daar echter hun eigen draai aan gegeven.

Zij proberen bijvoorbeeld door middel van een fles zelf zo groot mogelijke lippen te krijgen. Ze zuigen dan een paar minuten aan een fles, waardoor hun lippen opzetten. Vervolgens maken ze daar een selfie van, die ze op Instagram en Twitter plaatsen met de hashtag #kyliejennerlipchallenge. Volgens dermatologen is dit echter helemaal geen slim idee.

De huid bij de lippen is ontzettend gevoelig en er zoveel druk op zetten zorgt soms voor hele nare bloeduitstortingen of andere verwondingen. Bovendien is het resultaat - voor wie dat nu nog wil weten - ook niet blijvend. Wie toch volle lippen wil hebben kan beter onder het mes gaan of dezelfde techniek toepassen als Kylie: gewoon wat extra make-up opsmeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021