Excite

Erotische roman uit de schappen gehaald

Na Vijftig Tinten Grijs is er een enorme hype ontstaan. Erotische romans, althans dat vinden boekverkopers. De Amerikaanse auteur Alissa Nutting schreef ‘Tampa’ over een lerares die verliefd wordt op een van haar leerlingen. Conclusie van één van de vele recensies over de roman: “Het ziekste boek van deze zomer”.

Celeste Price

De meest spraakmakende erotische roman van deze zomer gaat over de 26-jarige Celeste Price. Price wordt door iedereen in haar omgeving bewonderd, maar ze heeft een geheim. Volwassen mannen vindt de 26-jarige maar niets. Ze is namelijk geobsedeerd door seks met jonge jongens. Speciaal daarom is ze Engels lerares geworden, zodat ze dichter bij tienerjongens in de buurt kan zijn. In het boek verleidt Celeste één van haar leerlingen.

Tampa uit de schappen

Omdat het boek, net als vele andere erotische boeken van dit moment, zeer expliciete seksscènes bevat, wordt het verhaal als schokkend beschouwd. Het is immers een verhaal over pedofilie, hoewel daar vaak anders tegenaan wordt gekeken als het een oudere vrouw en een jongere jongen betreft. Dat maakte voor verschillende Australische boekverkopers niet uit. Zij haalden Tampa uit de schappen.

Alissa Nutting wil discussie

Volgens de Alissa Nutting wilde ze alleen een discussie op gang brengen met het boek. De schrijfster gelooft dat makkelijke slachtoffers van seksueel misbruik, anders worden behandeld dat vrouwelijke. “Wanneer het deze zaken betreft zegt iedereen dat het jongetje een gelukkig man moet zijn. Maar dat volwassen mannen denken ‘oh, zij ziet er goed uit, met haar zou ik het bed in willen duiken’ wil niet zeggen dat een jongetje daar hetzelfde over denkt. Wanneer het een meisje betreft, gaan we daar echt op een andere manier mee om.”

Trend Vijftig Tinten Grijs

Voorlopig zijn er geen plannen om de erotische roman naar het Nederlands te vertalen. Bol.com verkoopt de roman wel in het Engels, voor 19,99 euro. Wie de trend van Vijftig Tinten Grijs wil voortzetten leest deze zomer de trilogie ‘Crossfire’ van Sylvia Day, of de ‘Negentig’ reeks van Lucinda Carrington.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020