Excite

Bespaar papier door je eigen envelop te vouwen

In tijden van e-mail, sociale media en mobiele telefoons is het echt speciaal om een brief of kaart van iemand te ontvangen. Post ontvangen is voor veel mensen nog steeds reden voor nostalgische gevoelens, omdat het veel persoonlijker is dan lezen van een scherm. Extra persoonlijke vormgeving krijg je als je ook nog eens je eigen envelop kunt vouwen.

Papier recyclen

Door je eigen envelop te vouwen bespaar je papier. Je kunt een rondslingerend vel papier gebruiken, bijvoorbeeld de achterkant van een reclamemailing, of een stukje inpakpapier dat je nog hebt liggen. Vouw het papier in de lengte dubbel en plak de randen vast met plakband. Deze simpele manier kun je een envelop precies op maat maken. Handig als je bijvoorbeeld een cd wilt versturen of iets anders van een afwijkend formaat. Voor een chique uitvoering knip je het A4 tot een vierkant en vouw je de punten naar binnen. Vergeet niet om de losse randen goed vast te plakken.

Brief tot envelop vouwen

Een creatieve manier om papier te besparen is om de brief je je hebt geschreven direct te vouwen tot de envelop. Zorg wel dat je maar een kant van het papier hebt beschreven. Het envelop vouwen gaat in zes stappen:

  1. Draai je papier zodat de lange kanten onder en boven zitten.
  2. Vouw de bovenste twee hoeken naar binnen, zodat je nog een rand onderaan je papier hebt.
  3. Vouw de onderste rand dubbel, zodat de rand uitkomt bij de omgeslagen hoeken.
  4. Vouw de onderste rand nog een keer dubbel, zodat je een smal randje overhoud.
  5. Vouw de zijkanten naar binnen en laat ze een beetje overlappen in het midden.
  6. Vouw de bovenste flap naar beneden en zet vast met een stickertje of plakbandje.

Tips bij het vouwen

Wanneer je een envelop gaat vouwen, zorg dan altijd dat je de vouwen goed aandrukt. Zet dus voldoende kracht. Gebruik plakband om je brief vast te zetten als je het niet vertrouwt. Zorg dat de ontvanger van je brief weet dat het bericht aan de binnenkant van de envelop staat om te voorkomen dat de envelop robuust wordt opengescheurd en je bericht onleesbaar wordt. Succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021