Excite

Op zoek naar een Engelse kinderwagen?

Tips bij aankoop

Waar moet je op letten als je een Engelse kinderwagen aankoopt. Ten eerste of je een oude wagen of een nagelnieuwe kinderwagen wilt hebben.

Nieuwe kinderwagen

Als je besluit een nieuwe wagen aan te schaffen let dan op het volgende:

Moet de wagen klein zijn en opvouwbaar? De Engelse kinderwagens zijn over het algemeen grote kinderwagens en doorgaans niet erg klein op te vouwen.

Pas op het gewicht van de kinderwagen. Je tilt hem vaker op dan je denkt. In en uit de auto, over drempels heen. Naast de kinderwagen heb je vaak ook nog een tas met benodigdheden, een autostoel, een Maxicosi en dergelijke bij je.

Denk aan een parasol voor de zonnige dagen. Vaak kan je bij de kinderwagen een regenscherm bij bestellen. En kijk of je er een bescherming op kan zetten voor ongedierte (muggen, wespen, en dergelijke)

Kan de wagen vergrendeld worden als hij uitgeklapt is zodat hij niet inklapt als je kindje erin ligt te slapen?

Tweedehands kinderwagen

Ga je echter voor een gebruikte Engelse kinderwagen kijk dan naar het volgende:

Engelse kinderwagens hebben een goede vering, kijk of het frame roest vertoont en of de vering nog goed veert. Haal eventueel het frame uit elkaar en smeer de bewegende delen.

Of je nu gelijke of ongelijke wielen hebt, controleer de staat van het rubber. Is deze intact of zitten er gaten in? In dat geval zal de band erg gauw stukgaan. Kunnen de wielen er vanaf?

Indien de kinderwagenbak gescheiden kan worden is dit gemakkelijker met het vervoeren van de wagen.

Moet de kinderwagen opnieuw gespoten worden? Maak een berekening van de kosten van de restauratie voor je eraan begint, is deze wagen dat nog waard?

Merken van Engelse kinderwagens

Wanneer je op zoek bent naar een Engelse kinderwagen, let dan op de volgende merknamen, dan vind je vast en zeker een degelijke wagen:

  • Silver Cross
  • Marmet
  • Royale
  • LBC
  • Leeway
  • Millsons Limited
  • Osnath
  • Wilson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021