Excite

Een verjaardagje uit met je vader

Een verjaardagscadeau bedenken voor iemand die dichtbij je staat, zoals je vader, is verschrikkelijk moeilijk. Hoe grootst moet het zijn? Moet ik iets speciaals doen omdat het mijn eigen vader is? Wat verwacht hij van mij te krijgen? Allemaal vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Vaak ga je voorbij aan wat echt belangrijk is.

Ouders vinden het leuk om dingen met hun kinderen te doen. Als je niet zo goed bent in het verzinnen van originele cadeautjes, trakteer je vader dan op een uitje, en ga zelf lekker mee! Is het een echte voetbalfan, haal twee kaartjes voor een wedstrijd van zijn favoriete club. Houdt je vader van theater, gaan jullie voor zijn verjaardag naar de schouwburg. Natuurlijk mag je moeder ook mee.

Ook als je vader geen hobby’s heeft die je met hem kan delen, is er nog geen man overboord. Toon initiatief door hem mee te nemen naar een terrasje. Drink een kop koffie, eet een stukje taart en maak er een gezellige dag van. Negen van de tien keer zal je vader dit meer waarderen dan een CD, cadeaubon bij de Praxis of een nieuw raamkozijn.

Probeer verder te denken dan de standaard cadeaus die je aan de buurman geeft. Je vader is iemand die je goed kent, en hij kent jou nog beter. Het is een cliché, maar vooral bij familie verjaardagen gaat het echt om het gebaar. In goed gezelschap wordt die slechte bioscoopfilm al gauw een leuke avond.

Afbeelding: Flickr, gebruiker stevendepolo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020