Excite

Een succesvolle speeddate

Ben je single en wil je wel eens naar een speeddate sessie? Dan hoef je in ieder geval niet uren voor de kast te staan. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een succesvolle speeddate niet om het uiterlijk draait, maar om de inhoud.

Interactie

Aan de universiteit van Stanford in Engeland, wilde een groep onderzoekers weten of de interactie bij een speeddate een rol speelt, of dat een date van een paar minuten alleen draait om wat je aan hebt en of je haar goed zit. Om daar achter te komen, volgden ze 1000 speeddates. Alle deelnemers kregen een microfoontje opgespeld, en via een speciaal computerprogramma werden de gesprekken geanalyseerd. Na de date moesten de deelnemers een vragenlijst invullen over hun speeddate.

Leuk gesprek

De meest succesvolle dates waren die waar mensen die elkaar nog een keer wilden gaan zien. Opvallend aan die dates, was dat er echt een connectie werd gemaakt in de vier minuten. Met een leuk gesprek werd ‘de klik’ gemaakt, bij zowel de mannen als de vrouwen.

Gespreksonderwerp speeddate

Een opvallend resultaat in het onderzoek, was één gespreksonderwerp dat tijdens de speeddate vaak terug kwam. Zowel mannen als vrouwen rapporteerden dat ze de date leuker vonden als het gesprek over de vrouw ging. De beste tactiek om het gesprek om gang te houden, is dus de vrouw te laten praten. Voor mannen geldt dat ze vooral geïnteresseerd moeten overkomen. Stel ook niet te veel van tevoren bedachte vragen. Hierdoor verloopt het gesprek vaak stroever en in een speeddate heb je maar weinig tijd om dat goed te maken.

Eerste indruk

Nog één tip voor iedereen die denkt dat het uiterlijk helemaal geen rol speelt: een goede eerste indruk blijft erg belangrijk. Je moet dus niet in je kloffie op de speeddate verschijnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021