Excite

Een leuk afscheidscadeau voor een collega

Wanneer een collega weggaat, dan moet er eigenlijk wel een leuk afscheidscadeau gegeven worden. Meestal is dit een cadeaubon, maar je kunt ook iets originelers geven aan je collega.

In dit artikel een paar tips om zelf een leuk afscheidscadeau te maken. Het zijn eenvoudige dingen om te maken, maar wel zo bijzonder. Dus dit keer geen bonnen voor de vertrekkende collega, maar een herinneringenboek, een mand of een cd.

Maak een herinneringenboek

Bij een afscheidscadeau kun je denken aan een herinneringenboek. Dit is een boek dat volgeschreven, volgeplakt en volgetekend wordt door de collega's. Iedereen vult één of twee bladzijdes in met zijn eigen creativiteit. Het kunnen quotes zijn die herinneren aan de collega die weggaat, maar ook gebeurtenissen, vergezeld met foto's van bijvoorbeeld een sportdag. Dit idee kun je bijvoorbeeld ook doen met ansichtkaarten. Elke collega schrijft zijn of haar herinnering op een ansichtkaart. Alle kaarten worden verzameld en in een fotomapje gestoken.

Maak een mand

Maak een mand voor de collega met allerlei leuke dingen die aansluiten op de interesses of misschien de nieuwe baan van de collega. Zo geef je de collega die een hart heeft voor koken een mand met keukenspullen cadeau. Hierbij kun je denken aan pannen, bestek, benodigdheden voor een lekkere maaltijd of een leuk kookboek.

Een collega die vertrekt voor een zwangerschapsverlof kun je een mand geven voor de resterende tijd van de zwangerschap. Je zou bijvoorbeeld een mand kunnen maken waarbij er tot de bevalling elke week één cadeautje wordt uitgepakt.

Maak een cd

Maak een cd met leuke liedjes. Je kunt hierbij denken aan het liedje dat gedraaid werd op dat personeelsfeest waar zoveel lol was met de collega. Of misschien een nummer waar jullie om moeten hebben huilen. Iedere collega kiest een liedje en schrijft in het cd-boekje waarom voor dat liedje gekozen is voor de vertrekkende collega.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020