Excite

Een begrafenisverzekering afsluiten

Er zijn vele verzekeraars waar je een begrafenisverzekeringkunt afsluiten en de een biedt meer dan de ander. Er zijn verschillende websites waar je begrafenisverzekering naast elkaar kunt leggen om ze te vergelijken. Zo kun je kijken naar de aangeboden diensten, maar ook naar de prijs die je voor de verzekering moet betalen.

Sommige mensen vinden een uitvaartverzekeringniet nodig, maar het is toch erg handig om er een te hebben. Een begrafenis of crematie kan erg duur zijn en is gemiddeld 6000 euro. Voor je nabestaanden is het niet prettig om zoveel geld te moeten betalen voor een uitvaart en daarom is een begrafenisverzekering erg handig. Daarnaast neemt de verzekering ook zoveel mogelijk zorgen rondom de uitvaart uit handen.

Doorgaans is er veel geregeld al bij een begrafenisverzekering. Zo wordt het vervoer van de woonplaats naar de begraafplaatsgeregeld, maar ook een opbaring als je daarvoor kiest. Rouwkaarten, dankbetuigingen of bidprentjes zitten vaak ook al bij de verzekering in. Andere kosten die bij begraven komen kijken, zoals de grafrechten, zijn ook geregeld bij een begrafenisverzekering.

Voor andere, speciale wensen kun je vaak een extra verzekering afsluiten. Bij veel verzekeringen kun je ook je specifieke wensen laten vastleggen bij de verzekering of bij een extra begrafenisverzekering. Zo weet je zeker dat je uitvaart geregeld wordt, zoals je het zelf graag wilt. Het neemt bij je nabestaanden een deel van de zorgen weg.

Afbeelding: Flickr, Elliot Brown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020