Excite

Een ballonvaart: een bijzondere ervaring

Om een ballonvaart te maken is er genoeg keus. Door heel Nederland zijn er verschillende aanbieders die je de kans geven om zelf een ballonvaart te maken. Er worden vaak verschillende arrangementen aangeboden, voor bijvoorbeeld bedrijven. Maar ook zelf kun je een ballonvaart boeken. De prijzen liggen vaak rond de 150 euro. Bij de ballonvaart wordt je dan wel ingedeeld bij anderen.

Wil je niet bij anderen ingedeeld worden, dan is er de mogelijkheid om een arrangement te boeken. Vooral voor bedrijven is zoiets aantrekkelijk. Maar ook voor een stelletje is de ballon te boeken. Zo’n arrangement voor twee personen is wel erg prijzig, maar het is een geweldige ervaring en ideaal voor bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek.

Een ballonvaart is wel weersafhankelijk, er moet natuurlijke voldoende wind zijn omdat een luchtballon met de wind meevaart. Maar er mag ook niet teveel wind staan, er moet genoeg zicht zijn en geen laaghangende bewolking die het zicht zou kunnen belemmeren. Er mag eveneens ook geen onweer in de omgeving zijn.

In Nederland zijn er ook verschillende ballonvaartevenementen. Zo is er elk jaar in Twente een zogenaamde ballonmeeting waar verschillende luchtballonnen te bewonderen zijn. Daarbij zijn er niet alleen de overbekende ronde ballonnen, maar ook bijzondere in bijvoorbeeld de vorm van een bloem of een dier. Bij de Vierdaagse in Nijmegen zijn er op dinsdag altijd luchtballonnen te bewonderen. Vanaf het Waalstrand stijgen de ballonnen op, waarbij je van tevoren een plaatsje kan boeken.

Afbeelding: Flickr, Sander123

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020