Excite

Een autorijschool uitzoeken

Om je rijbewijs te halen, heb je veel geld nodig. Rijlessen zijn namelijk niet goedkoop. De prijs verschilt per rijschool, maar gemiddeld kost een les zo’n 40 euro. En voor het gewone rijbewijs B, voor een personenauto, worden vaak 35 tot 40 lesuren aangeraden. Daar komt ook het examen bij, eventueel een tussentijdse toets en natuurlijk moet je ook een theorie-examen afleggen. Het loont dan ook om goed te kijken bij welke rijschool je wilt gaan rijden. Kleine rijscholen zijn doorgaans wat goedkoper per les, maar let bij de kosten voor een rijles ook op hoe lang een les duurt. Sommige rijlessen duren drie kwartier, andere een uur of zelfs 90 minuten.

Daarnaast zijn er rijscholen die vaak pakketten aanbieden. Daarin zitten dan een minimum aantal lessen plus het rijexamen. Soms zit er ook een tussentijdse toets al bij in. Natuurlijk kun je dan nog wel extra lessen erbij kopen, mocht dat nodig zijn.

Let bij het kiezen van een rijschool ook op het slagingspercentage. De verschillen in slagingspercentages zijn namelijk erg groot. Bij sommige autorijscholen ligt het percentage wat meteen voor het eerste examen slaagt erg hoog en bij andere rijscholen ligt het slagingspercentage veel lager. Het slagingspercentage zegt niet het meeste over de kwaliteit van de rijlessen en het is ook geen vaste garantie dat je zelf in één keer voor je rijbewijs slaagt. Het beste is om vrienden en bekenden te vragen naar hun ervaringen met rijscholen. Dat kan je ook veel vertellen over een rijschool.

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Glasjag

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021