Excite

Dutch Design Week bijna failliet

De gemeente Eindhoven heeft vandaag voor de tweede keer in één jaar de Dutch Design week gered van een faillissement. Ze gaan het merk Dutch Design Week kopen voor een bedrag van 1,9 miljoen euro.

Faillissement kost ook geld

Als het merk failliet zou gaan, dan zou dit de gemeente ook meer dan een miljoen euro kosten, vandaar dat er gekozen is voor deze oplossing. Bovendien zou er sprake zijn van gezichtsverlies. De raad heeft wel bepaald, dat de organisatie Capital D vanaf 2016 voor het gebruik van het merk moet gaan betalen.

Déjà vu

Vorig jaar april werd er ook al ingegrepen door de gemeente Eindhoven. Toen kreeg organisator Capital D een lening van de bank van 1,4 miljoen euro en stond Eindhoven voor tachtig procent van dat bedrag garant. Het plan was om te bezuinigen op de personeelskosten en om de provincie Brabant ook mee te laten investeren. Ondanks deze maatregelen is het de organisatie nog niet gelukt om het hoofd boven water te houden en moet de gemeente opnieuw ingrijpen.

Directeur Martijn Paulen van de Dutch Design Week vertelde dat de tijdelijke oplossing van vorig jaar is omgezet in een definitieve oplossing. 'De weg omhoog is ingeslagen', reageerde hij.



Het grootste designevenement van Noord-Europa

De Dutch Design Week is met 250.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste designevenement in Noord-Europa en staat bekend om de kwaliteit en innovativiteit van de designproducten. Het jaarlijkse hoogtepunt is de uitreiking van de Dutch Design Awards.

De 13e editie staat gepland vanaf 18 oktober van dit jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020